GT by Citroën

Autor: Dan Vache 24 iun. 2009 Știri auto

Vineri, 12 iunie, în ajunul celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans, pasionaţii, colecţionarii şi amatorii de curse s-au regăsit pe străzile oraşului Le Mans pentru a participa la Marea Paradă a Piloţilor. Această paradă este un eveniment unic care le-a permis celor prezenţi să vadă de aproape cele 55 de maşini, împreună cu echipajele lor, înscrise în legendara cursă de 24 de ore, dar şi a unor super-maşini de vis.

La aceasta defilare, urmărită cu entuziasm de peste 150.000 de spectatori prezenţi, au participat vehicule rare, de colecţie, dar şi conceptul GTbyCITROËN. Acest concept poziţionează Citroën ca primul constructor care transcede frontiera lumii virtuale, marca concretizând, la scară reală, un show car creat special pentru jocul Gran Turismo.

Prima participare a conceptului GTbyCITROËN la un eveniment sportiv a fost cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nürburgring, asta după ce cu doar câteva săptămâni în urmă, GTbyCITROËN şi-a dezvăluit ţinuta elegantă şi sportivă, parcurgând câţiva kilometri în centrul Parisului.

Uimitorul concept GTbyCITROËN şi-a făcut apariţia şi pe străzile din centrul capitalei engleze. Recreând o parte din circuitul stradal din jocul Gran Turismo pentru PLAYSTATION 3, străzile din Londra au găzduit marţi, 23 iunie, o scurtă demonstraţie a conceptului GTbyCITROEN.

Circuitul a inclus câteva puncte celebre ale Londrei, ca Piccadilly Circus, Regent Street, Trafalgar Square şi Buckingham Palace. GTbyCITROEN îşi va continua parcursul în Anglia, debutând la Festivalul Vitezei de la Goodwood (3-5 Iulie) când va urca celebrul Goodwood Hill, în cadrul cursei Sunday Times Supercar Run.

Rezultat al unui parteneriat unic între Citroën si Polyphony Digital Inc., subsidiara a Sony Computer Entertainment, Inc., creatorii seriei de jocuri Gran Turismo, GTbyCITROËN face senzaţie în lumea virtuală a porturilor cu motor datorită stilului dinamic, a liniilor aerodinamice şi a graficii excepţionale. Spatele este supradimensionat, exagerat de lung, pentru a crea un efect de persistenţa pe retină. Designul interior confirmă şi el tilul dinamic şi puternic al vehiculului. Ambianţa la bord este dată de materiale premium, de dotările high-tech şi de poziţia joasă la volan – toate acestea fiind inspirate din lumea sporturilor cu motor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide