Gumpert Apollo Sport - Nou record pe Nurburgring

Gumpert Apollo Sport este modelul care a devenit de curând cea mai rapidă maşină de serie pe celebrul circuit Nurburgring.

Roland Gumpert, un fost director de la Volkswagen a înfiinţat firma cu acelaşi nume în 2004 pentru a crea maşini de stradă cât mai apropiate de cele de circuit. Iată că acum munca sa este răsplătită. Modelul Apollo Sport, pus în mişcare de un motor Audi de 4,2 litri, V8 bi-turbo şi pilotat de Florian Gruber a realizat pe 13 august un tur de Nurburgring în doar 7 minute şi 11,57 de minute.

Asta înseamnă că avem un nou record pentru o maşină de serie de stradă. Nici nu era de mirare când maşina accelerează de la 0 la 200 km/h în 8,9 secunde şi are o viteză maximă de 360 km/h. Nu rataţi nici clipul video care ne dezvăluie în toată splendoarea sa turul complet pe circuitul german.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.