Guvernul de la Paris suspendă creşterea taxei pentru carburanţi, în urma protestelor violente

Autor: Mediafax 04 dec. 2018 Știri auto
Guvernul de la Paris suspendă creşterea taxei pentru carburanţi, în urma protestelor violente

Guvernul francez va anunţa marţi că va suspenda creşterea taxei la carburanţi, după ce aproximativ 136.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor galbene”, a informat presa franceză, relatează site-ul postului BBC.

Premierul francez Édouard Philippe a anunţat suspendarea pentru şase luni a majorării taxei la carburanţi, au anunţat marţi surse guvernamentale, relatează France 24.

Manifestaţii violente au fost înregistrate în Franţa, în utlimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunţase că va scumpi carburanţii.

Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat Philippe.

”După această revoltă, trebuie să fi surd sau orb ca să nu vezi sau să auzi acest lucru”, a precizat acesta într-un comunicat.

”Francezii care poartă veste galbene vor scăderea taxelor şi locuri de muncă pentru a le putea plăti. Asta dorim şi noi. Dacă nu am reuşit să le explicăm asta, dacă majoritatea parlamentară nu a reuşit să îi convingă pe francezi, atunci trebuie să schimbăm ceva”, a explicat acesta.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

De asemenea, cel puţin trei persoane au murit în urma protestelor, iar actele de violenţă şi vandalism au fost condamnate.

Protestele sunt cunoscute sub denumirea de Mişcarea „Vestelor galbene” din cauză că protestatarii poartă veste reflectorizante în timpul manifestaţiilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide