Guvernul francez alocă 500 de milioane de euro pentru a ajuta şoferii cu venituri reduse

Aşa combate Franţa nemulţumirea şoferilor

Guvernul francez alocă 500 de milioane de euro pentru a ajuta şoferii cu venituri reduse Guvernul francez alocă 500 de milioane de euro pentru a ajuta şoferii cu venituri reduse

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat un plan în valoare de 500 de milioane de euro pentru a ajuta automobiliştii cu cele mai reduse venituri, în încercarea de a linişti un val de proteste faţă de majorarea taxelor pe carburanţii auto, scrie Ziarul Financiar

Guvernul va dubla alocarea curentă de 2.000 de euro pentru automobiliştii cu venituri reduse care îşi schimbă maşinile vechi cu modele mai puţin poluante, a sspus Philippe într-un interviu radio.

Guvernul va acorda alte ajutoare acordate posesorilor de automobile, dar şi un ajutor special acordat familiilor sărace care folosesc motorina pentru încălzirea locuinţei. Cu totul, noul plan reprezintă o suplimentare a cheltuielilor gvernamentale de 500 de milioane de euro.

Noile măsuri vin după ce în înreaga Franţă au avut loc proteste, în ultimele săptămâni, faţă de creşterea taxării carburanţilor. Unele asociaţii şi grupuri de pe reţelele sociale au programat demonstraţii şi blocări de drumuri pe 17 noiembrie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.