Guvernul Marii Britanii va achiziţiona maşini electrice pentru întreaga sa flotă

Adepţi ai schimbării prin puterea exemplului, reprezentanţii guvernului Marii Britanii au pus la punct un amplu proiect prin care se doreşte achiziţionarea de maşini electrice pentru toate ministerele.

Guvernul Marii Britanii va achiziţiona maşini electrice pentru întreaga sa flotă Guvernul Marii Britanii va achiziţiona maşini electrice pentru întreaga sa flotă

Iniţiativa îi aparţine Ministrului Transporturilor Susan Kramer, care a anunţat finanaţarea unui proiect prin care flotele ministerelor vor fi dotate cu modele electrice. Proiectul ULEV (ultra low emissions vehicles) va beneficia de fonduri de 5 milioane de lire sterline şi reprezintă doar primul pas în dotarea flotelor guvernamentele cu vehicule electrice.

Prima fază din programul de adoptare e soluţiilor eco de către guvernul britanic va aduce o infuzie de peste 150 de vehicule electrice, care urmează să fie comandate în această toamnă de departamentul care are în administrare flotele auto ale guvernului (Government Car Service).

Schema de achiziţioanre va fi apoi extinsă într-o a doua fază, care va permite consiliilor locale, poliţiei şi Departamentului Naţional de Sănătate (NHS) accesul la alte 135 de modele care folosesc propulsia electrică. Construirea unor puncte de reîncărcare se va face pe toată durata celor două faza ale proiectului, astfel încă folosirea cotidiană a flotelor de vehicule eco să poată demara imediat după achiziţionare.

Constatăm astfel că în timp ce în România încă se (va) mai pune problema unei infrastructuri competente de drumuri şi autostrăzi, societăţile civilizate din vest sunt mult mai departe ca gândire şi nivel de realizări. Este foarte puţin probabil ca guvernul român să plănuiască o asemenea mutare chiar şi peste 50 de ani, dar ţinem totuşi să vă punem întrebarea: aţi considera utilă o asemenea iniţiativă în România (dacă presupunem, prin absurd, că am avea deja autostrăzi, drumuri asfaltate şi marcate corespunzător, în oraş şi între localităţi)?

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.