GW Feel Free - plagiatul chinezesc cu patent în Europa

Chinezii au mai dat o lovitură în războiul antiplagiat declanşată de vestici, reuşind să îşi patenteze în Europa mini monovolumul GW Feel Free, copie fidelă a lui Toyota Ractis, model disponibil doar pe piaţa japoneză.

GW Feel Free - plagiatul chinezesc cu patent în Europa GW Feel Free - plagiatul chinezesc cu patent în Europa

Copie la indigoDacă europenii nu au originalul, lasă că le livrăm noi copia, cam aşa sună filozofia modificată a chinezilor. După ce au primit multe critici pentru că plagiază chiar modelele vestice, constructorii din China au schimbat strategia luând drept muză un model disponibil în Asia doar şi au fugit repede la Biroul de Patente European şi chiar au reuşit să îl înregistreze.

Modelul în cauză este Toyota Ractis un minivan subcompact, derivat din Toyota Yaris, care cu câteva modificări la partea frontală, a fost clonat în noul model pentru piaţa europeană GW Feel Free. Acum înţelegem chiar de la ce vine denumirea Feel Free, de la libertatea de a copia şi a interpreta produsele existente după bunul plac.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.