Hai noroc, la revedere: etilotestul obligatoriu din 1 iulie (hîc, hîc)

Oficialii francezi au decis: din 1 iulie 2012 toate maşinile vor fi echipate cu etilotest în mod obligatoriu.

Hai noroc, la revedere: etilotestul obligatoriu din 1 iulie (hîc, hîc) Hai noroc, la revedere: etilotestul obligatoriu din 1 iulie (hîc, hîc)

Datorită unui procent foarte mare de accidente mortale cauzate de alcool la volan, oficialii francezi au decis ca din 1 iulie 2012 toate maşinile să fie echipate cu etilotest. 30% din totalul de accidente mortale din Franţe sunt cauzate de consumul de alcool. Datorită acestui procent, alcoolul la volan ocupă un loc "fruntaş" în topul cauzelor accidentelor mortale din Fraţa, fiind chiar şi înaintea vitezei.

Franţa a făcut progrese mari în reducerea numărului de accidente, începând din 2004 reuşind să diminueze cu mai bine de 40% numărul acestora. Trebuie menţionat că limita alcoolului în aerul expirat în Franţa este de 0,05, iar în Seudia şi Norvegia limita este de 0,02.

În România situaţia stă în felul următor:

  • Nu este tolerat consumul de alcool, practic valoarea de alcool pur în aerul respirat trebuie să fie 0,0 mg/l în cazul testării cu aparatul etilotest.
  • 0,4 mg/l de alcool pur în aerul expirat este limita peste care poliţiştii au dreptul de a-i obliga pe conducătorii auto să dea probe de sânge.
  • 0,8 mg/l este limita concentraţiei de alcool pur din sânge peste care conducătorilor auto li se întocmeşte dosar penal.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.