Harta calităţii drumurilor din România. Actualizările se fac la fiecare 24 de ore

Harta calităţii drumurilor din România. Actualizările se fac la fiecare 24 de ore

Harta calităţii drumurilor din România. Actualizările se fac la fiecare 24 de ore Harta calităţii drumurilor din România. Actualizările se fac la fiecare 24 de ore

Harta prezentată pe pagina de internet forum.peundemerg.ro este actualizată în mod permanent de membrii comunităţii şi, de asemenea, se actualizează la fiecare 24 de ore cu date despre calitatea drumurilor preluate din OpenStreetMap.

Drumurile din România sunt calificate pe culori, în funcţie de starea tehnică:

- albastru (drum excelent);             

- verde (drum bun);

- galben (drum mediocru sau peticit);

- roşu (drum rău, cu multe gropi);

- roz (drum extrem de rău);

- galben cu albastru (drum în lucru, în curs de realibilitare);

- gri (drum de calitate necunoscută).

Harta detaliată este disponibilă AICI.

Harta a fost realizată de utilizatorii forumurilor peundemerg.ro şi construim-românia, având un „caracter subiectiv”, după cum spun autorii.

Pe hartă sunt reprezentate toate autostrăzile şi drumurile naţionale, excepţie fîcând drumurile naţionale care sunt închise pe timpul iernii (Transalpina, Transfăgărăşan) şi a drumurilor naţionale neasfaltate pe distanţe importante. De asemenea, drumurile judeţene sunt reprezentate numai în mod excepţional, acolo unde pot prezenta interes pentru tranzit.

Lipsa marcajelor duce la retrogradarea drumurilor (primesc de regulă galben), datorită dificultăţilor de a circula pe un drum nemarcat în timpul nopţii sau pe ploaie, chiar dacă asfaltul este bun. 

Puteţi accesa o hartă interactivă AICI.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.