Harta marilor grupări de benzinării din România

Aproximativ 1.400 de benzinării sunt controlate de cele mai mari companii petroliere din România. Iată aici o hartă cu marile grupări de benzinării din ţara noastră.

Harta marilor grupări de benzinării din România Harta marilor grupări de benzinării din România

Bucureştiul, Constanţa şi Prahova sunt judeţele care au atras cele mai multe investiţii în puncte de alimentare, fiind şi zone caracterizate printr-o putere de cumpărare mare, în timp ce zone precum Botoşani, Tulcea sau Bistriţa-Năsăud aproape nu există pe radarul marilor petrolişti, potrivit datelor centralizate de ZF.

Potrivit informaţiilor disponibile şi  evo­luţiei pieţei de anul trecut, în 2012 în România s-a consumat circa 5,7 - 5,8 milioane de tone de carburanţi, benzină şi motorină, atât prin intermediul reţelelor de benzinării, cât şi pe segmentul comercial. Circa 75% din consumul de carburanţi este reprezentat de consumul de motorină.

Conform datelor din raportul pe 2012 al grupului petrolier Rompetrol, o tonă de motorină a avut anul trecut un preţ de 969 de dolari, în timp ce benzina s-a vândut la 1.023 de dolari pe tonă.

CITEŞTE MAI MULTE PE WWW.ZF.RO!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.