Hawtai B35, un fel de Jaguar SUV

Noua manie a chinezilor este copierea maşinilor de lux, iar ultimul intrat în această galerie selectă de modele plagiate este Hawtai B35.

Hawtai B35, un fel de Jaguar SUV Hawtai B35, un fel de Jaguar SUV

Chiar dacă au o economie extrem de dezvoltată, în domeniul auto chinezii sunt în altă ligă din punct de vedere al calităţii. Mai mult, par de-a dreptul frustraţi că nu pot avea prea multe idei originale de design şi continuă să caute inspiraţia la o muza auto europeană.

Modelul Hawtai B35 va fi prezentat la următorul Salon Auto de la Beijing, dar nu constituie neapărat o noutate pentru că a mai fost arătat publicului şi la Salonul Auto din Guangzhou din toamna anului trecut.

Practic, modelul chinez aminteşte destul de mult de un Porsche Cayenne, model pentru care asiaticii par să aibă o slabiciune când vine vorba de inspiraţie. Chiar şi dimensiunile automobilului sunt destul de apropiate de cele ale unui Cayenne: 4,62 metri lungime, 1,86 metri lăţime şi o înălţime de 1,75 metri.

Însă principala diferenţă constă în faptul că de aceasta data automobilul va avea o parte frontala ce seamănă izbitor cu cea a lui Jaguar XJ.

În ceea ce priveste dotările, Hawtai B35 va avea incluse în dotarea standard şase airbag-uri, sistem de navigaţie prin satelit, senzori de parcare, scaune incalzite si trapa electrică.

Legat de propulsoare, Hawtai B35 are două motoare: un turbo de 1.8 litri şi 160 CP şi un turbodiesel de 2.0 litri şi 150 CP. Ambele motoare sunt disponibile cu o manuală cu cinci trepte sau una automată cu patru trepte. Opţional, automobilul poate fi oferit şi cu tracţiunea integrală.

Dacă îţi place modelul B35 şi eşti suficient de curajos să apari cu o maşină chinezească într-un peisaj dominat de "nemţoaice", poţi achiziţiona unul pentru 123.700 de yuani, adică aproximativ 14.730 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.