Hennessey Venom GT este cea mai rapidă maşină din lume în sprintul 0-300 km/h

Hennessey Venom GT este oficial cea mai rapidă maşină de producţie cu două locuri din lume în sprintul de la zero până la 300 km/h, conform Guinness World Records.

Hennessey Venom GT este cea mai rapidă maşină din lume în sprintul 0-300 km/h Hennessey Venom GT este cea mai rapidă maşină din lume în sprintul 0-300 km/h

Americanii de la Hennessey Performance ne-au obişnuit cu nişte maşini destul de puternice şi rapide, iar acum abilităţile lor de a înghesui mii de cai-putere sub capotele maşinilor au fost recunoscute de Guinnes World Records (Cartea Recordurilor).

Mai exact, modelul Venom GT, care arată ca un Lotus Exige, dar care are un motor de Corvette modificat, este deţinătorul recordului mondial pentru sprintul de la zero până la 300 km/h făcut într-o maşină de serie cu două locuri.

Pentru ca încercarea să fie înregistrată oficial, pilotul John Kiewickz a făcut două ture pe aeroportul Ellington din Houston, Texas, Statele Unite ale Americii într-o perioadă de o oră. La drumul dus, versiunea de stradă a lui Venom GT a reuşit sprintul de la zero la 300 km/h în 13,18 secunde, iar la drumul de întoarcere timpul a fost de 14,08 secunde.

Reprezentantul Guiness World Records a făcut media celor doi timpi, iar recordul oficial pentru cea mai rapidă maşină de serie cu două locuri din lume în sprintul 0-300 km/h este de 13,63 secunde. În comparaţie, cea mai puternică versiune a noii generaţii Fiat Panda face sprintul 0-100 km/h în 11,2 secunde.

Hennessey Venom GT costă 1,2 milioane de dolari şi are un propulsor V8 LS9 de 7,0 litri cu două turbocompresoare care dezvoltă 1.244 CP şi 1.565 Nm, în timp ce greutatea totală este de doar 1.244  kg. Hennessey va construi doar 29 de exemplare, iar o treime din producţie a fost deja vândută.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.