Henrik Fisker a părăsit compania Fisker Automotive

Autor: Iulian Dnistran 14 mart. 2013 Știri auto

Henrik Fisker, designerul care a pus bazele companiei auto Fisker Automotive, a părăsit firma pe care a cofondat-o şi căreia i-a dăruit propriul nume.

Fisker deţinea funcţiile de designer şi preşedinte executiv în cadrul companiei auto cu acelaşi nume, iar demisia lui a fost anunţată printr-un e-mail din care reiese că motivul pentru decizia sa e reprezentat de „câteva neînţelegeri majore” cu departamentul de management al companiei în privinţa strategiei de business.

Fisker Automotive, compania care produce modelul hibrid de lux Karma, nu a mai construit nici o maşină din luna iulie 2012 din cauza unei probleme de aprovizionare cu baterii.

Henrik Fisker e un designer auto care s-a născut în 1963 în Danemarca. Printre cele mai cunoscute creaţii ale sale se numără Aston Martin DB9, Aston Martin V8 Vantage, BMW Z8 şi, bineînţeles, Fisker Karma.

Declaraţia oficială dată de Fisker Automotive, în continuare:

„Fisker Automotive a anunţat astăzi demisia preşedintelui său executiv, Henrik Fisker. Compania recunoaşte şi îi mulţumeşte domnului Fisker pentru serviciul său şi numeroasele contribuţii, în timp ce Fisker Automotive a progresat de la o companie mică la o companie auto de rang mondial.

Fisker Automotive e mândră că a lansat prima maşină electrică de lux cu autonomie extinsă din lume, sedanul premiat Karma. Compania are o echipă de management puternică şi cu experienţă, iar strategia sa nu s-a schimbat. Nu ne aşteptăm ca plecarea domnului Fisker să afecteze urmărirea de către companie a parteneriatelor strategice şi a finanţărilor care să ajute progresul continuat al Fisker Automotive ca un pionier al tehnologiei sistemului de propulsie hibrid-electric cu emisii scăzute”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide