HEVT Ford F-150 Hibrid

Cum să opreşti declinul vânzărilor de pick-up-uri? Le faci verzi! La figurat, evident.

HEVT Ford F-150 Hibrid HEVT Ford F-150 Hibrid

Măsurile care au fost luate de majoritatea constructorilor americani ce s-au confruntat cu scăderi ale pick-up-uri au constat în aducerea în prim plan a unor modele mai mici, economice. Dar care nu înlocuiau SUV-urile. Nici unul din producători nu s-a gândit să reinventeze pick-up-ul. Era probabil prea greu. În schimb cei de la Hybrid Electric Vehicle Technologies, din Chicago au venit cu o soluţie ingenioasă.

Au convertit pick-up-ul într-un hibrid. Efectul este imediat: de la un consum mediu de 12 litri la suta de km, acesta a scăzut la 5,7 litri. Impresionat. Dacă este aşa cum declară americanii din Chicago. S-a ajuns la o asemenea performanţă prin adoptarea unei platforme tehnice electrice folosită la Ford Transit. S-a montat un motor electric înaintea diferenţialului spate, capabil de un cuplu de 270 Nm iar autonomia este asigurată de un set de baterii montate sub bancheta spate, ce se pot încarcă şi graţie sistemului de regenerare la frânare. În rest, se conectează la priză şi se încarcă în cel mai simplu mod cu putinţă.

Vezi Ford, nu era chiar aşa de greu, nu?


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.