HEVT Ford F-150 Hibrid

Autor: Silviu Draganescu 28 iul. 2008 Știri auto

Măsurile care au fost luate de majoritatea constructorilor americani ce s-au confruntat cu scăderi ale pick-up-uri au constat în aducerea în prim plan a unor modele mai mici, economice. Dar care nu înlocuiau SUV-urile. Nici unul din producători nu s-a gândit să reinventeze pick-up-ul. Era probabil prea greu. În schimb cei de la Hybrid Electric Vehicle Technologies, din Chicago au venit cu o soluţie ingenioasă.

Au convertit pick-up-ul într-un hibrid. Efectul este imediat: de la un consum mediu de 12 litri la suta de km, acesta a scăzut la 5,7 litri. Impresionat. Dacă este aşa cum declară americanii din Chicago. S-a ajuns la o asemenea performanţă prin adoptarea unei platforme tehnice electrice folosită la Ford Transit. S-a montat un motor electric înaintea diferenţialului spate, capabil de un cuplu de 270 Nm iar autonomia este asigurată de un set de baterii montate sub bancheta spate, ce se pot încarcă şi graţie sistemului de regenerare la frânare. În rest, se conectează la priză şi se încarcă în cel mai simplu mod cu putinţă.

Vezi Ford, nu era chiar aşa de greu, nu?

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide