Hibridele se vor ieftini cu 67% peste 10 ani

Ritmul de dezvoltare a modelelor electrice este unul accentuat, însă peste 10 ani se va ajunge la o cota de piaţă de abia 10%.

Hibridele se vor ieftini cu 67% peste 10 ani Hibridele se vor ieftini cu 67% peste 10 ani

Un studiu făcut de cei de la JPMorgan Chase & Co relevă faptul că producătorii de automobile hibride vor putea reduce costurile unei maşini hibride cu până la 67% în următorul deceniu, în condiţiile în care se preconizează a fi produse 9,6 milioane de asemenea autovehicule în fiecare an, cu o cotă de piaţă de 10,2%.

Având în vedere faptul că majoritatea ecologiştilor spun că viitorul deceniu va fi decisiv, o cotă de piaţă de doar 10% pentru maşinile hibride la finalul deceniului viitor poate părea foarte puţin. Raportul mai afirmă că dacă astăzi un sistem hibrid compus din motor electric, baterii, unitate de control şi alte componente electrice costă aproape 6000 de dolari, până în 2018 costul acestuia va ajunge până la 1919 dolari.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.