Honda a lansat versiunea Civic 1.6 i-DTEC Diesel la Carpaţi Motor

Honda Motor Carpaţi continuă tradiţia şi cu ocazie ediţiei secunde a Zilelor Porţilor Deschise a găzduit evenimentul ofical de lansare a celei mai noi tehnologii Honda: motorizarea 1.6 i-DTEC.

Honda a lansat versiunea Civic 1.6 i-DTEC Diesel la Carpaţi Motor Honda a lansat versiunea Civic 1.6 i-DTEC Diesel la Carpaţi Motor

Conform Honda, noul Civic 1.6 Diesel îmbină condusul sportiv cu grija faţă de mediu prin combinarea puterii de 120 CP şi a cuplului de 300 Nm cu un nivel de emisii de dioxid de carbon situat la 94g/km.

Cântărind cu 47 kg mai puţin decât propulsorul diesel Honda 2.2 i-DTEC, noul motor de 1.6 litri este cel mai uşor diesel din clasa sa şi este echipat cu cea de-a patra generaţie de turbocompresoare Garrett.

O altă nouate îl reprezintă transmisia manuală în şase trepte, cu 7 kg mai uşoară faţă de cea oferită pe versiunea 2.2 i-DTEC. Constructorul mai precizează şi faptul că motorul vine cu un consum mixt de doar 3,6 l/100 km datorită tehnologiei Earth Dreams.

Construit pentru piaţa din Europa, noul motor 1.6 i-DTEC va echipa din toamna acestui an şi modelul Honda CR-V iar tehnologia Earth Dreams va fi aplicată în viitor pe toate trenurile de rulare Honda.

Mai mult, Honda Civic 1.6 Diesel este disponibil din luna martie în reţeaua de dealeri Honda în patru tipuri de echipare: S, Confort, Sport sau Lifestyle, la un preţ de pornire de 14.990 euro fără TVA.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.