Honda a prezentat la Los Angeles versiunea de serie Fit EV

Versiunea electrică de Honda Fit, cunoscută în Europa ca Jazz, a fost prezentată oficial la salonul auto american.

La un an de la prezentarea conceptului ecologic Fit EV, japonezii de la Honda au venit au ales tot Salonul Auto Los Angeles pentru a expune maşina electrică de clasă mică, dar de data aceasta, în versiune de serie.

Cunoscut în Europa sub numele de Honda Jazz, Fit EV a fost upgradat şi din punct de vedere vizual, pentru a fi cât mai evident caracterul nou al motorizării. Atât partea frontală cât şi spatele maşinii beneficiază de bare de protecţie redesenate, iar lipsa grilei radiatorului sare imediat în ochi.

La interor, cea mai importantă schimbare faţă de versiunea care foloseşte motoare termice este adoptarea unui instrumentar de bord adaptat propulsiei electrice. Aceasta este realizată de un agregat coaxial de 125 CP, alimentat de la o baterie de 20 kWh.

Autonomia pe care o va obţine Honda Jazz, în versiune electrică se va cifra la 198 km, în modul Econ, iar reîncărcarea bateriilor se va realiza în doar trei ore. Preţul lui Honda Fit EV în America va fi de 36.625 dolari, dar nu va fi disponibilă decât în leasing, la o rată lunară de 399 dolari.

Debutul pe piaţa din statele Oregon şi California se va petrece în 2012, iar până în anul 2013, toată America de Nord va beneficia de modelul electric. Honda îşi propune să producă doar 1.100 de exemplare, disponibile numai în culoarea albastră din fotografii, iar următoarele teritorii vizate pentru programele pilot Fit EV sunt China şi Japonia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.