Honda a prezentat la Los Angeles versiunea de serie Fit EV

Autor: Gabriel Grosoiu 18 nov. 2011 Știri auto

La un an de la prezentarea conceptului ecologic Fit EV, japonezii de la Honda au venit au ales tot Salonul Auto Los Angeles pentru a expune maşina electrică de clasă mică, dar de data aceasta, în versiune de serie.

Cunoscut în Europa sub numele de Honda Jazz, Fit EV a fost upgradat şi din punct de vedere vizual, pentru a fi cât mai evident caracterul nou al motorizării. Atât partea frontală cât şi spatele maşinii beneficiază de bare de protecţie redesenate, iar lipsa grilei radiatorului sare imediat în ochi.

La interor, cea mai importantă schimbare faţă de versiunea care foloseşte motoare termice este adoptarea unui instrumentar de bord adaptat propulsiei electrice. Aceasta este realizată de un agregat coaxial de 125 CP, alimentat de la o baterie de 20 kWh.

Autonomia pe care o va obţine Honda Jazz, în versiune electrică se va cifra la 198 km, în modul Econ, iar reîncărcarea bateriilor se va realiza în doar trei ore. Preţul lui Honda Fit EV în America va fi de 36.625 dolari, dar nu va fi disponibilă decât în leasing, la o rată lunară de 399 dolari.

Debutul pe piaţa din statele Oregon şi California se va petrece în 2012, iar până în anul 2013, toată America de Nord va beneficia de modelul electric. Honda îşi propune să producă doar 1.100 de exemplare, disponibile numai în culoarea albastră din fotografii, iar următoarele teritorii vizate pentru programele pilot Fit EV sunt China şi Japonia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide