Honda a sărbătorit 60 de ani în America restaurând o camionetă Chevrolet, iar motivul este impresionant

Autor: ProMotor 19 iun. 2019 Știri auto
Honda a sărbătorit 60 de ani în America restaurând o camionetă Chevrolet, iar motivul este impresionant

Honda a sărbătorit 60 de prezenţă în SUA readucând la viaţă o camionetă Chevrolet Apache 10 din 1961.

Poate pare o decizie ciudată, însă este de fapt un tribut adus acestui model. Motivul este simplu: când a venit în SUA, Honda a cumpărat o mică flotă de camionete Chevrolet care să livreze motocicletele japoneze la dealerii săi împrăştiaţi pe teritoriul statului California.

Una dintre aceste camionete a fost surprinsă într-o fotografie veche, chiar în faţa sediului original Honda. Drept urmare, Honda a decis să omagieze acest model care a jucat un rol important la începuturile sale pe tărâm american.

Sursa foto: www. carscoops.com

Operaţiunea nu a fost deloc uşoară, pentru că Honda a vrut ca rezultatul să fie un model ca cel din fotografie restaurat perfect. Compania a căutat în arhivele sale detalii despre camionetă şi a intervievat foşti asociaţi.

Ulterior, japonezii au găsit un model Chevrolet din 1961 şi au revopsit-o astfel încât să semene cu originalul, inclusiv detaliile vopsite manual. Camioneta a primit şi o uşoară reîmprospătare mecanică. Nu au fost făcute publice multe informaţii tehnice, dar Honda a anunţat că modelul are un motor V8 de 4,6 litri care produce 162 de cai-putere, iar puterea ajunge la roţi printr-o transmisie manuală cu trei trepte.

Două motociclete clasice Honda au fost adăugate în benă, o Honda 50 din 1965 ş o Honda sport CB 160 cu un motor de 161 cmc şi 16,5 cai-putere.

Camioneta Chevrolet se află în acest moment în holul sediului Honda American din Torrance, California.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide