Honda a sărbătorit 60 de ani în America restaurând o camionetă Chevrolet, iar motivul este impresionant

Honda a sărbătorit 60 de prezenţă în SUA readucând la viaţă o camionetă Chevrolet Apache 10 din 1961.

Honda a sărbătorit 60 de ani în America restaurând o camionetă Chevrolet, iar motivul este impresionant Honda a sărbătorit 60 de ani în America restaurând o camionetă Chevrolet, iar motivul este impresionant

Honda a sărbătorit 60 de prezenţă în SUA readucând la viaţă o camionetă Chevrolet Apache 10 din 1961.

Poate pare o decizie ciudată, însă este de fapt un tribut adus acestui model. Motivul este simplu: când a venit în SUA, Honda a cumpărat o mică flotă de camionete Chevrolet care să livreze motocicletele japoneze la dealerii săi împrăştiaţi pe teritoriul statului California.

Una dintre aceste camionete a fost surprinsă într-o fotografie veche, chiar în faţa sediului original Honda. Drept urmare, Honda a decis să omagieze acest model care a jucat un rol important la începuturile sale pe tărâm american.

Sursa foto: www. carscoops.com

Operaţiunea nu a fost deloc uşoară, pentru că Honda a vrut ca rezultatul să fie un model ca cel din fotografie restaurat perfect. Compania a căutat în arhivele sale detalii despre camionetă şi a intervievat foşti asociaţi.

Ulterior, japonezii au găsit un model Chevrolet din 1961 şi au revopsit-o astfel încât să semene cu originalul, inclusiv detaliile vopsite manual. Camioneta a primit şi o uşoară reîmprospătare mecanică. Nu au fost făcute publice multe informaţii tehnice, dar Honda a anunţat că modelul are un motor V8 de 4,6 litri care produce 162 de cai-putere, iar puterea ajunge la roţi printr-o transmisie manuală cu trei trepte.

Două motociclete clasice Honda au fost adăugate în benă, o Honda 50 din 1965 ş o Honda sport CB 160 cu un motor de 161 cmc şi 16,5 cai-putere.

Camioneta Chevrolet se află în acest moment în holul sediului Honda American din Torrance, California.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.