Honda anunţă primul zbor de atestare FAA al HondaJet

Honda Aircraft Company, Inc. a anunţat că a finalizat cu succes primul zbor de atestare FAA al HondaJet, aeronavă destinată clasei business. Evenimentul este un pas important în programul Honda ce vizează livrarea de aeronave în 2012.

Honda anunţă primul zbor de atestare FAA al HondaJet Honda anunţă primul zbor de atestare FAA al HondaJet

Primul avion HondaJet a decolat de la sediul central al companiei Honda Aircraft, Aeroportul Internaţional Piedmont Triad, din Greensboro (Carolina de Nord). HondaJet a zburat 51 minute, timp în care caracteristicile şi performanţele de zbor ale aeronavei au fost analizate, şi au fost efectuate verificări ale sistemelor. Diverse informaţii au fost colectate în timpul zborului şi au fost transmise în timp real către centrul Honda de operaţiuni de telemetrie.

"Acesta este un punct foarte important pentru programul HondaJet.", a declarat Michimasa Fujino, Preşedinte şi CEO, Honda Aircraft Company. "Acest aparat de zbor a fost asamblat şi testat în cadrul proceselor de certificare stricte ale FAA şi suntem foarte încântaţi să realizăm primul zbor cu succes. Echipa noastră a lucrat din greu pentru a ajunge la acest pas critic în programul HondaJet, iar aceste rezultate reflectă concentrarea şi determinarea Honda pentru a dezvolta un avion de primă clasă. "

"Datele de zbor pe care le arată cercetările noastre ne încurajează foarte mult, iar acestea arată ca HondaJet s-a comportat conform aşteptărilor. Pe măsură ce evoluăm, vom continua să ne canalizăm toate eforturile şi energia pentru a oferi clienţilor noştri cel mai avansat avion cu reacţie pentru clasa business creat vreodată." a spus Fujino.

Pentru a sprijini programul de certificare, Honda a finalizat a doua aeronavă atestată FAA, care a fost supusă unor teste structurale necesare pentru începerea testelor de zbor. De asemenea, Honda a finalizat asamblările specifice pentru a treia aeronavă conforma FAA, care în prezent se află în fază finală de instalare a sistemelor. Această aeronavă, care va fi utilizată în principal pentru testarea sistemelor mecanice de zbor, este programată să fie finalizată la începutul lui 2011. Cinci aeronave FAA, inclusiv una adiţională pentru teste de zbor şi una pentru teste structurale sunt planificate pentru a sprijini programul de atestare a aeronavei HondaJet.

În timp ce Honda intră în programul de atestare al HondaJet, compania se apropie, de asemenea, de finalizarea unei zone de producţie de aeronave în campusul său din Greensboro. Unitatea de producţie HondaJet, de 24 700 m2, este estimată a fi finalizată la începutul anului 2011, pregătirea interioriorului fiind în curs de desfăşurare. La finalizarea unităţii de producţie, Honda va începe procesul de mutare a echipamentelor şi a personalului precum şi cea de formare şi pregatire pentru a sustine producţia HondaJet începând cu anul 2012.

Despre HondaJet

Honda Aircraft Company, Inc, filială deţinută integral de Honda Motor Company, Ltd., a primit comenzi de peste 100 de aparate de zbor cu reacţie HondaJet. Programată pentru cel de-al treilea trimestru al lui 2012, prima livrare a HondaJet, în valoare de 4,5 milioane de dolari, este prima aeronavă comerciala Honda şi este la înălţimea reputaţiei companiei în materie de performanţe dinamice şi eficienţă superioară. Aeronava concept HondaJet a acumulat mai mult de 500 de ore de zbor de testare şi a atins o viteză maximă de 420 noduri (777 km/h) şi o altitudine maximă de 13 106 m în zbor de test.

HondaJet încorporează numeroase progrese tehnologice inovatoare în domeniul aviaţiei, incluzând un motor unic situat deasupra aripii, ce are o configuraţie care îmbunătăţeşte semnificativ performanţele aeronavei şi eficienţa consumului de combustibil prin reducerea substantială a rezistenţei aerodinamice în zbor. Această abordare inovatoare în proiectarea de aeronave reduce de asemenea zgomotul detectat la sol şi permite crearea unei cabine mai spaţioase şi asigură o capacitate de încărcare mai mare. HondaJet este alimentat de două motoare extrem de eficiente GE Honda HF120.

Puntea de comandă a aeronavelor HondaJet dispune de echipamente de ultimă generaţie, personalizate, Honda Garmin® G3000, sistem din sticlă specială pentru aeronave cu trei ecrane de 14 inch şi ecrane tactile duale pentru toate controalele generale şi intrări pentru planul de zbor.

HondaJet Avionics Suite este cea mai avansată punte de comanda din stică disponibila pe avioanele cu reactie uşoare pentru clasa business şi oferă o integrare perfectă, împreună cu funcţionalitatea split-screen a ecranului MFD, informaţii despre vreme prin satelit, sumar grafic, audio-digital şi optional Synthetic Vision.

Mai multe informaţii despre HondaJet pe www.hondajet.com.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.