Honda chiar a construit S660. Şi o va aduce şi în Europa!

După un an şi jumătate de la prezentarea proiectului, Honda pune pe stradă roadsterul S660. Mai mult de atât, îl aduce şi în Europa. Ce zici, deci, de o sportivă mignonă cu motor de 1,0 litri...?

Honda chiar a construit S660. Şi o va aduce şi în Europa! Honda chiar a construit S660. Şi o va aduce şi în Europa!

Honda scapă un pic de sindromul Galápagos şi eliberează, în afara graniţelor sale, un kei-car în Europa. Kei-car sunt maşinuţele dedicate pieţei domestice din Japonia, maşinuţe despre care producătorii consideră că nu ar avea succes în afara ei. Într-adevăr, ne este greu să credem că un kei-car şi-ar avea rostul în imensitatea Statelor Unite ale Americii, însă, hei, în Europa chiar îşi găsesc rostul, nu? 

Prezentat drept concept acum aproape un an şi jumătate la Salonul de la Tokyo, S660 s-a materializat fără a suferi modificări estetice (lucru mare în zilele noastre). Ceea ce vezi aici este o sportivă de buzunar, cu valenţe de roadster şi cu motor central, de 660 cmc, pregătit să livreze 64 de cai-putere punţii spate. 660 de centimetri cubi (şi 64 de cai-putere) nu or fi cifre impresionante, însă vorbim de o maşinuţă de 800-şi-un-pic de kilograme.

Pentru Europa, unde este aşteptată în 2016, S660 primeşte un motor de 1,0 litri cu 129 de cai-putere. Nu, nu ştim dacă se va numi S1000. Revenind... 129 de cai-putere, motor central, circa 900 de kilograme (presupunând natural că motorul de 1,0 litri este mai greu)? Ce poţi să-ţi doreşti mai mult?! (în afară de un mod de a putea deactiva sistemele electronice de control)

În Japonia, preţul unui S660 este de 1.980.000 de yeni (15.400 €). Versiunea cu motor de 1,0 litri va fi mai scump, probabil. De dragul fanteziei, îi asociem un preţ de 18.000 €. Ce altceva ţi-ai lua de banii aceştia, dacă nu un S660?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.