Honda Civic - Model nou în 2010

Deşi Honda Civic a apărut de curând, britanicii de la Autoexpress sunt de părere că în 2010 vom vedea deja un model nou.

Honda Civic - Model nou în 2010 Honda Civic - Model nou în 2010

Spatele are aspect retroCu Volkswagen Golf 6 abia lansat, Opel Astra, Ford Focus şi Megane 3 programate să apară în curând, Honda va avea nevoie de o reîmprospătare a gamei compacte. Deşi normal ar fi ca anul viitor, eventual în 2010 să vedem un facelift al acutalei generaţii, britanicii de la AutoExpress afirmă că vom vedea în schimb un model nou. O schimbare similară cu aceea facută de Volkswagen cel mai probabil, cu un model ce trece printr-un facelift foarte puternic.

Sursa de inspiraţie a noului model, aşa cum este el ilustrat de AutoExpress pare să fie conceptul Open Study Model, chiar dacă noi putem vedea şi asemări cu Volkswagen IRoc. Interesant este că, precum noul Megane 3, Honda va construi două modele cu targeturi diferite în clasa compactă: un coupe destinat tinerilor şi un hatch cu 5 uşi, mai spaţios şi mai confortabil.

În privinţa motorizărilor, constructorul japonez se va îndrepta foarte mult spre latura ecologică, pregătind un motor de 1,5 litri hibrid, de 150 CP dar capabil de doar 120g/km de CO2. De altfel Honda vrea ca în viitor toate motorizările pe benzină să beneficieze de module hibride, chiar şi viitorul Type R, ce va deveni astfel primul hot-hatch hibrid.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.