Honda Civic Type-R, aruncată în luptă împotriva celei mai rapide motociclete Honda [VIDEO]

Britanicii de la Auto Express au pus la cale o cursă extrem de interesantă: Honda Civic Type-R (adică cel mai rapid hot hatch cu tracţiune faţă al momentului) versus Honda CBR1000RR Fireblade SP (adică cea mai rapidă motocicletă Honda a momentului). Pe circuit.

Honda Civic Type-R, aruncată în luptă împotriva celei mai rapide motociclete Honda [VIDEO] Honda Civic Type-R, aruncată în luptă împotriva celei mai rapide motociclete Honda [VIDEO]

Noua Honda Civic Type-R este, oficial, cea mai rapidă şi puternică maşină din segmentul său, aşa că britanicii de la Auto Express au pus-o la încercare, pe circuit, alături de un văr îndepărtat: Honda CBR1000RR Fireblade SP, adică cea mai rapidă motocicletă produsă în acest moment de marca japoneză.

Civic Type-R se laudă cu un propulsor turbo de 2,0 litri care dezvoltă 310 CP (trimişi doar către roţile din faţă), în vreme ce CBR1000RR Fireblade SP e pus în mişcare de un motor de 1,0 litri cu patru cilindri în linie care produce 181 CP la 12.250 rpm. Sigur, puterea e mai mică, dar greutatea joacă un rol esenţial în această ecuaţie, motocicleta cântărind cu aproximativ o tonă mai puţin decât Type-R-ul.

Să vedem, aşadar, care creatură motorizată câştigă o cursă pe un circuit uscat.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.