Honda închide uzina din Marea Britanie. Din cauza Brexit-ului vor dispărea 3500 de locuri de muncă

Brexit-ul afectează uzina Honda din Marea Britanie

Honda închide uzina din Marea Britanie. Din cauza Brexit-ului vor dispărea 3500 de locuri de muncă Honda închide uzina din Marea Britanie. Din cauza Brexit-ului vor dispărea 3500 de locuri de muncă

Honda va anunţa săptămâna aceasta închiderea fabricii de maşini din Swindon, sud-vestul Angliei, decizie care va afecta 3500 de locuri de muncă, a anunţat Autonews.com. Conform sursei, fabrica ar urma să se închidă în 2022. 

Honda produce în Marea Britanie modelele CR-V, Civic hatchback şi Civic Type-R.

Decizia celor de la Honda de a închide uzina de la Swindon este o nouă lovitură pentru Guvernul de la Londra care se luptă să menţină atractivitatea ţării în pofida turbulenţelor provocate de Brexit şi a incertitudinilor care există în mediul industrial cu privire la consecinţele ieşirii din UE fără un acord.

La începutul lunii februarie, Nissan a anunţat că renunţă la planurile privind construcţia modelului crossover X-Trail la uzina sa de la Sunderland (nord-estul Marii Britanii).

Nissan, Honda şi un al treilea producător nipon Toyota, sunt responsabile împreună pentru aproape jumătate din automobilele construite în Marea Britanie.  

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.