Honda lansează in România noua generaţie Civic Type R

Producătorul şi-a propus să redefinească standardul segmentului ...

Honda lansează in România noua generaţie Civic Type R Honda lansează in România noua generaţie Civic Type R

Honda lansează in România noua generaţie Civic Type R 2017 prin care producătorul şi-a propus să redefinească standardul segmentului din care face parte. Automobilul a fost proiectat de la zero, fiecare componentă fiind testată pentru a oferi cea mai emoţionantă experienţă de conducere.
“Suntem foarte încântaţi să aducem în România cel mai sportiv model din gama Civic şi suntem convinşi că noul model Type R va reconfirma sportivitatea brand-ului. Honda reprezintă puterea viselor şi ne dorim ca Civic Type R să fie un vis devenit realitate pentru orice client care caută performanţa la cel mai înalt nivel.”, a declarat Ionuţ Lupu, General Manager Honda Trading România.

Noul Civic Type R este disponibil cu caroserie hatchback iar sub capota fabricată din aluminiu, motorul pe benzină 2.0 VTEC TURBO cu 4 cilindri dezvoltă o putere maximă de 320 CP la 6500 rpm şi un cuplu maxim de 400 nm de la 2500 rpm la 4500 rpm. Type R atinge viteza de 100 km/h în doar 5.7 secunde şi poate ajunge la o viteză maximă de 272 km/h, fiind cea mai rapidă maşină din clasa sa. Noul Civic Type R a parcurs “Iadul Verde”, unul dintre cele mai dificile circuite, in doar 7 minute şi 43.8 secunde, devenind cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă.

Transmisia este manuală cu 6 trepte de viteză, iar funcţia RevMatch asigură un condus confortabil şi dinamic prin eliminarea şocurilor la trecerea într-o viteza superioară sau inferioară. În ceea ce priveşte suspensia, sistemul independent Multi-Link pe spate în tandem cu suspensia faţă tip MacPherson, au rolul de a  optimiza manevrabilitatea şi de a spori stabilitatea la frânare. Comparat cu predecesorul său, noul Civic Type R are un şasiu cu 16 kg mai uşor, un centru de greutate coborât cu 10 mm şi oferă o rigiditate torsională mai bună cu 37%.

Noul Civic Type R prezintă 3 moduri de rulare – “Comfort”, “Sport” şi “+R”, astfel automobilul este mai bine pregătit să facă faţă mai multor tipuri de drumuri şi respectiv, mai multor stiluri de condus. Fiecare mod setează răspunsul acceleraţiei, amortizoarele adaptive, forţa direcţiei şi senzaţia la schimbarea treptelor de viteză, ca să ofere noului Type R trei personalităţi diferite.

În completarea design-ului exterior sportiv, interiorul este şi el inspirat din lumea curselor, prezentând scaune sport Type R cu tetiere integrate, din velur roşu şi stofă, volan imbrăcat in piele, schimbător de viteze din aluminiu şi cadrane de bord clare şi uşor de citit. Nivelul ridicat de confort şi accesibilitate este asigurat de noul sistem multimedia Honda Connect cu ecran touchscreen de 7" cu navigaţie Garmin integrată (compatibilitate Apple Car Play şi Android Auto), cameră video pentru mers in marşarier şi cruise control adaptiv.

Deşi spatiul de depozitare nu reprezintă un punct forte al maşinilor sport, Civic Type R dispune de un portbagaj generos de 420 l sau 786 l cu scaunele pliate.

În acelaşi timp cu pasiunea pentru performanţe, ne menţinem angajamentul pentru siguranţă, motiv pentru care Type R dispune de ultima suită Honda SENSING ce include sistem de avertizare a coliziunilor frontale (Collision Mitigation Braking System), sistem de asistare a menţinerii benzii de circulaţie (Lane Keeping Assist System) şi recunoaşterea semnelor de circulaţie (Traffic Sign Recognition).

Noul Civic Type R este disponibil la preţul de 39,522 € TVA inclus, pentru nivelul de echipare GT, iar pentru un plus de sportivitate se pot adăuga o multitudine de accesorii, precum pachetul de iluminare Type R şi pachetul din fibră de carbon.
 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.