Honda NSX îşi încordează muşchii pe Nürburgring. Da, există!

Supermaşina Honda pe care începusem s-o credem uitată s-a afişat pe Iadul Verde pentru o serie de teste. Ferrari, McLaren, Porsche - pregătiţi-vă pentru intrarea în ring a jucătorului nipon...

Honda NSX îşi încordează muşchii pe Nürburgring. Da, există! Honda NSX îşi încordează muşchii pe Nürburgring. Da, există!

Au trecut atât de multe luni de când am văzut pentru prima dată conceptul NSX încât aproape că am uitat de planurile japonezilor de a relansa acest nume. Nici faptul că au lansat o a doua versiune de concept, la un an după debutul primei versiuni, nu ne-a ajutat să credem că vom vedea vreodată NSX-ul ca maşină de serie.

Însă toate aceste griji sunt pe cale de dispariţie. Am aflat, de-a lungul chinuitor de lentului proces, că NSX se va lansa în 2015, va avea motor V6 supraalimentat (cu două turbocompresoare) şi trei motoare electrice. Iar motorul termic va fi dispus central. Iar tracţiunea va fi integrală. Gata, credem că am dat suficiente veşti bune într-un singur paragraf.

Citeşte şi Testul ProMotor, în premieră, despre BMW i8: maşina care schimbă fundamental segmentul premium

Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm ieşirea la iveală a versiunii finale, despre care oficialii Honda au declarat într-un interviu pentru Autocar că va oferi „emoţii ca un 458 la preţul unui 911”. Cifrele desemnează, desigur, un model Ferrari şi un model Porsche. În acelaşi interviu este menţionat şi un preţ estimativ de pornire, de circa 95.000 €.

Am vrea să întrebăm dacă ai prefera un NSX în locul unui i8, însă avem senzaţia că vor aparţine unor clase de putere diferite. Audiţie plăcută!

 

Sursă: Jalopnik, Autocar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.