Honda Remix – concept

Unele remixuri pur şi simplu nu sunt reuşite faţă de variantele originale, dar mai sunt şi excepţii. Dacă Honda Remix se vrea un fel de Civic al anilor 2020, înseamnă că „DJ”-ilor japonezi le-a apărut mesajul „failed” pe ecranul sintetizatorului.

Honda Remix – concept Honda Remix – concept
Făcând abstracţie de OZN-ul Civic de pe şosele, conceptul Remix ar da foarte bine într-o atmosferă de discotecă, deşi neoanele şi efectele luminoase nu abundă. În acest caz, argintiul caroseriei este de bun augur, punând în evidenţă detaliile coloristice aproape exuberante.

Stopuri roz, faruri albastre, discuri de frână galbene, etriere roşii, tuşe de neon în spoiler şi pe laterale – pe o altă caroserie poate nici nu le-am fi observat. Însă aici, suprafeţele ample şi întretăierile drepte sunt folosite în exces, ceea ce duce la remarcarea imediată a detaliilor mai sus amintite.

De fapt, Remix este o maşină foarte simplă, „după vorbă, după port”. Partea frontală pare cam dezechilibrată, farurile fiind extrem de mici în comparaţie cu uriaşa grilă-fantă. De fapt, cei care îşi amintesc de pick-up-ul Ridgeline, special conceput pentru piaţa americană, nu vor mai fi miraţi de acest aspect masiv. Din spate, lucrurile stau şi mai interesant, de parcă japonezii ar fi „remixat” un spate de camionetă oldtimer. Într-un viitor apropiat, DHL sau UPS ar putea folosi o flotă de Remixuri...

Celor tentaţi să aplaude aspectul de carlingă al cabinei pasagerilor le vom sugera mai întâi să arunce un ochi la Saab Aero X sau chiar la Skoda Roomster. În funcţie de gusturile fiecăruia, Remix beneficiază de o relativă cursivitate, parbrizul negru făcând oarecum pereche cu hayonul de asemenea negru.

Deocamdată, Remix rămâne doar la stadiul unui concept pe care designerii mai trebuie să îl dezvolte. Mai încolo poate va fi vorba şi de o parte tehnică, însă acum japonezii s-au mulţumit doar cu partea estetică.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.