Honda S2000 dragster

Bugatti Veyron va ofta a resemnare într-o cursă de drag pe 400 de metri alături de acest bolid japonez Honda S2000, capabil să facă sfertul de milă în mai puţin de zece secunde.

Honda S2000, de faţă, este capabilă să parcurgă 400 de metri cu plecare de pe loc în 9,36 secunde, distanţă pe care un Bugatti Veyron, amintit anterior, o acoperă în 10,3 secunde. Deci, aproape o secundă în faţa celui mai puternic automobil de serie din lume. Să nu uităm însă că nu vorbim de un roadster oarecare Honda S2000, ci de unul care păstrează sufixul "ster", dar înlocuieşte road cu drag, fiind special conceput pentru asemenea competiţii.

Secretul performanţei constă în cei 700 de cai, obţinuţi din propulsorul standard al lui S2000, dar puternic ranforsat pentru a putea face faţă la turaţii uzuale de 10.500 RPM. Asta da triplu salt de la 240 CP... De asemenea , cutia este special concepută pentru drag, iar ambreiajul special creat pentru a face faţă mulţilor armăsari impacientaţi. Următoarea ţintă pentru modelul de faţă este coborârea sub pragul de 9 secunde.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.