Honda Step Bus – concept

Spaţiu. Cu această filozofie se laudă cei de la Honda: mult spaţiu interior pentru dimensiuni exterioare cât mai mici. Şi astfel s-au hotărât să micşoreze un autobuz. Pe care l-au denumit simplu Step Bus.

Honda Step Bus – concept Honda Step Bus – concept
Am putea să încheiem simplu, gândindu-ne la inutilitatea unui asemenea micro-automobil pentru americanii pasionaţi de chestii mari pe patru roţi. Totuşi, recent, piaţa nord-americană s-a deschis pentru smart fortwo, iar Scion, marca pentru tineret a lui Toyota, tatonează segmentul citadinelor chiar la americani acasă.

Aşa încât Step Bus, chiar dacă pare un alt concept doar pentru uzul japonezilor, poate prefigura un model de serie interesant ca aspect practic, pentru că despre aspect exterior aproape nici nu poate fi vorba: o „moacă” de camion american, un profil de autobuz şi un spate de dubă de marfă. Ce poate fi mai caraghios de atât? Uşile laterale sunt glisante, deci practice, dar singurul lor merit este că ne fac brusc să apreciem mult mai mult Peugeot 1007.

Planşa de bord seamănă mai mult cu un băruleţ high-tech, pe care, din nu se ştie ce motiv, apare şi un volan... Cât despre spaţiul interior, supersuficient pentru patru tineri japonezi, dar nu foarte încăpător pentru un obez american, putem spune doar că beneficiază de pe urma amplasării central-orizontale a motorului. Cam la fel ca la venerabilul VW Bus, dar, spre deosebire de Step Bus, dubiţa nemţilor chiar avea faţă de flower-power!
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.