Hot-hatch în gama Aveo? Chevrolet Sonic RS, prezentat oficial

Autor: Gabriel Grosoiu 19 dec. 2011 Știri auto

Chevrolet Sonic, versiunea americană a binecunoscutului Aveo, va primi în gamă un reprezentat al „speciei” hot-hatch. Primele detalii oficiale şi imagini ale lui Sonic RS au fost făcute publice peste Ocean, maşina urmând să fie prezentată oficial în cadrul Salonului Auto Detroit 2012, care se va desfăşura în luna ianuarie.

Maşina atrage privirile datorită aspectului exterior, vizibil îmbunătăţit, precum şi cu ajutorul ingerdientului important de sub capotă. Chiar dacă pe piaţa americană motorul turbo de 1,4 litri şi 138 CP nu este o noutate, cu siguranţă acesta şi-ar găsi destui clienţi europeni dornici de senzaţii sportive, la un nivel de preţ abordabil.

Chevrolet Sonic RS afişează un set nou de bare de protecţie, cea frontală fiind dotată cu proiectoare de ceaţă noi, în timp ce la partea posterioară putem observa evacuarea dublă şi difuzorul de aer. Tot la spate avem un eleron discret, deasupra lunetei, iar jantele de 17 inchi sunt şi ele adaptate specificului sportiv al maşinii.

Pornirile rebele ale Sonic-ului RS vor fi stapânite de sistemul de frânare, care vine dotat cu ABS şi EBD, iar asistarea electrică a direcţiei promite o ţinută de drum sigură. Sub capotă îşi vor face treab suspensia MacPherson, pe faţă, şi semi-independentă, pentru spate, iar transmisia se va baza pe serviciile unei cutii manuale cu 5 trepte, în standard. Ca opţiune, se va putea comanda şi o transmisie automată în şase rapoarte.

Interiorul nu a scăpat de modificări, cu toate că inginerii americani puteau fi mai îndrăzneţi la acest capitol. Aceştia s-au mulţumit cu adăugarea pedalierului din aluminiu şi a scaunelor sport, inscripţionate cu logo-ul modelului, atât pe şezut, cât şi pe spătar. Nimic altceva, însă, nu va condimenta atmosfera la bordul micului Chevrolet.

Chiar dacă nu există încă informaţii certe cu privire la sosirea lui Sonic RS sub forma unei versiuni sportive de Aveo, putem observa următorul lui paradox. Puterea de doar 138 CP îl plasează în coada segmentului hot-hatch, unde lumea bună se apropie lejer de 200 CP, singurii concurenţii la acest nivel fiind Suzuki Swift 1.6 VVT Sport (136 CP) şi Seat Ibiza FR 1.4 TSI (150 CP).

Chiar şi aşa, preţul de doar 14.995 dolari, anunţat peste Ocean s-ar putea traduce printr-o etichetă foarte tentantă în euro, pentru versiunea de bază a maşinii, iar dacă mai punem la socoteală şi aspectul practic oferit de cele cinci portiere, am putea chiar vorbi despre un model deosebit de tentant. Toate acestea, dacă Chevrolet va debarca pe Bătrânul Continent, cu Sonic RS, sub forma celui mai nervos Aveo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide