Hummer a avut o istorie scurtă şi agitată, dar ar putea renaşte ca model electric – VIDEO

Autor: ProMotor 18 iun. 2019 Știri auto
Hummer a avut o istorie scurtă şi agitată, dar ar putea renaşte ca model electric – VIDEO

General Motors se gândeşte să construiască un model electric care să readucă la viaţă defunctul brand Hummer, informează Bloomberg.

Pentru moment, este doar o idee pe care constructorul american o ia în considerare în timp ce face lista cu modele care să fie incluse pe o listă de SUV-uri şi camionete electrificate, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Numele Hummer a apărut în discuţie ca o potenţială soluţie pentru cererea de SUV-uri cu calităţi off-road, îndepărtând brandul în acelaşi timp imaginea de maşină care consumă mult carburant.

Ideea unui Hummer electric vine pe măsură ce GM încearcă să facă trecerea la ceea ce actualul CEO Mary Barra numeşte „un viitor complet electric”.

Hummer este doar una dintre opţiunile luate în calcul de GM pentru a dezvolta următoarea sa generaţie de maşini electrice.

Întrebat despre această situaţie, preşedinte General Motors, Mark Reuss, nu părea convins. „Iubesc Hummer. Nu sunt sigur. Luăm totul în considerare”, a declarat acesta.

Construirea unui Hummer electric poate nu se va realiza, dar fără electrifiare, pentru GM va fi tot mai greu să vândă un Hummer tradiţional într-o perioadă în care cerinţele de emisii sunt mult mai dure decât în perioada de glorie a mărcii.

GM ia în considerare două mari proiecte. Primul este BEV3, prin care se vor dezvolta crossovere şi diverse modele de clasă mică şi medie. El este inclus în promisiunea GM de a oferi 20 de modele electrice în gama sa pânî în 2023. Al doilea proiect presupune pick-up-uri şi alte modele electrice de clasă mari, unele dintre aceaste fiind destinate şi pentru off-road.

Istoria mărcii Hummer

General Motors a păstrat Hummer după falimentul grupului din 2009, dar a oprit vânzările anul următor. Atunci, modelul H2, cu al său consum de peste 20 de litri de carburant de suta de kilometri a transforma Hummer în imaginea indiferenţei faţă de încălzirea globală.

Declinul pentru Hummer a venit odată cu creşterea preţului petrolului la peste 100 de dolari pe baril, atragând şi creşterea puternică a preţului carburanţilor, precum şi scăderea puternică a vânzărilor Hummer.

Marca Hummer fusese cumpărată de General Motors în 1998, la şase ani după ce AM General a lansat versiunea civilă a modelului militar Humvee, devenit faimos în timpul Războiului din Golf. Atunci, actorul şi fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai primului model, denumit ulterior H1.

 

 

GM a început vânzările modelului următor, H2, în 2002. SUV-ul gigant de 60.000 de dolari era construit cu ajutorul unor piese de pe modelele Chevrolet. A fost un succes, iar asta a încurajat GM să lanseze şi H3 şi H3T pick-up.

Cererea pentru modele Hummer a atins maximul în 2006, cu peste 71.524 de livrări în SUA. Ulterior, a urmat declinul mărcii, iar până în 2010 vânzările au scăzut la sub 4.000 de unităţi pe an.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide