Hyundai Elantra Coupe debutează peste Ocean

După ce au lansat versiunea sedan şi au prezentat hatchback-ul, coreenii de la Hyundai aşteaptă Salonul Auto Chicago pentru premiera coupe-ul gamei Elantra.

Hyundai Elantra, alături de fratele său hatchback, denumit în Europa i30, marchează reîntoarcerea coreenilor în forţă în clasa compactă. Mai mult, intenţiile serioase ale acestora devin şi mai evidente, odată cu prezentarea primelor fotografii oficiale ale noului Hyundai Elantra Coupe, a cărui premieră va avea loc în cadrul Salonului Auto Chicago 2012.

Vizual, maşina a avut de câştigat din eliminarea celui de-al doilea set de portiere, iar acest lucru se traduce prin maximizarea efectului armonios dat de liniile fluide ce pornesc de la pasajele roţilor frontale şi se termină la partea posterioară, concomitent cu linia stopurilor. Potrivit coreenilor, spaţiul interior nu va avea nimic în comun cu înghesuiala tipică unui coupe, datorită dimensiunilor exterioare identice cu cele ale berlinei.

La capitolul motorizări, baza pentru noul Elantra Coupe va fi reprezentată de binecunoscutul 1,8 în patru cilindri, care va fi cuplat la transmisia automată sau manuală cu şase rapoarte. Nivelele de echipare pe care Hyundai Elantra Coupe le va oferi clienţilor din Statele unite sunt GS şi SE, ultimul dintre ele fiind creditat drept cel mai sportiv dintre cele două.

Acesta din urmă va puncta la capitolul estetic cu jante de 16 inchi în standard şi de 17, opţional, precum şi un mic eleron. Rămâne de văzut dacă cei de la Hyundai vor aduce versiunea Coupe a lui Elantra şi în Europa, dar mai ales când se va petrece acest lucru.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.