Hyundai Genesis – Maşina Anului în USA la Detroit 2009

Autor: Cosmin Iordache 12 ian. 2009 Știri auto
Hyundai Genesis – Maşina Anului în USA la Detroit 2009

Hyundai Genesis este modelul pe care americanii l-au considerat cel mai promiţător, fiind desemnat Maşina Anului 2009 în Statele Unite ale Americii. Premiul a fost anunţat în cadrul conferinţei oficiale de la Salonul Auto de la Detroit. Această distincţie a fost acordată de către 50 de jurnalişti auto independenţi.

Ediţia din acest an se pare că a fost puternic influenţată de climaticul economic, având câştig de cauză maşinile economice şi avantajoase, după cum o arată şi clasarea pe podium a modelelor VW Jetta TDI şi Ford Flex. Anul precedent câştigător a fost desemnat Chevrolet Malibu, iar în 2007 învingătorul a fost Saturn Aura. La categoria Truck of The Year, una la fel de importană pentru americani, triumfător a fost modelul Ford F-150.

"North American Car of The Year" este echivalentul mai tânăr al decernării  "Maşina Anului" care se desfăşoară în Europa, având o istorie de 16 ani. Juraţii desemnaţi pentru a alege cel mai promiţător model al anului sunt 50 de jurnalişti de la cele mai importante publicaţii de profil din America.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide