Hyundai i10 debutează la Frankfurt cu noi tehnologii şi o versiune sportivă N Line - Galerie FOTO

Noul Hyundai i10 care s-a lansat azi la Frankfurt arată ambiţiile producătorului coreean pe piaţa europeană, cu un moto care spune totul: „Go Big”. Proporţiile noului model sunt mai dinamice, cu un design matur care va atrage cu siguranţă clienţii din segmentul mini. Odată cu noua generaţie, Hyundai i10 va avea şi o echipare sportivă N Line, i10 fiind astfel al patrulea model care dispune de o astfel de versiune, după i30, i30 Fastback şi Tucson.

Hyundai i10 debutează la Frankfurt cu noi tehnologii şi o versiune sportivă N Line - Galerie FOTO Hyundai i10 debutează la Frankfurt cu noi tehnologii şi o versiune sportivă N Line - Galerie FOTO

Noul Hyundai i10 are o linie mai joasă a plafonului (cu 20 mm) şi o lăţime mai mare (tot cu 20 mm), această schimbare de proporţii fiind în măsură să sublinieze caracterul dinamic al noului model. Designul marcant aduce în prim-plan montantul spate în formă de X, completat de logo-ul „i10”. 

Imaginea tinerească a noului Hyundai i10 este completată în interior de una dintre cele mai reuşite planşe de bord din clasa mică, care include ecranul tactil al unităţii multimedia într-o poziţie elevată, în câmpul vizual al şoferului. Clienţii pot alege una dintre cele patru combinaţii de culori pentru interior, care se adaugă astfel celor 22 de combinaţii pentru exterior pentru o personalizare a la carte.

Noul Hyundai i10 va fi disponibil ca model cu patru sau cu cinci locuri, confortul pasagerilor fiind îmbunătăţit graţie ampatamentului mai mare al noului model. Vizibilitatea este, de asemenea, mai bună faţă de a modelului anterior, cu unghiuri moarte mai înguste şi o linie a geamurilor mai joasă. Portbagajul are un volum de 252 de litri, cu o margine de încărcare mai joasă cu 29 mm faţă de modelul anterior, ceea ce facilitează încărcarea bagajelor.

Gama de motorizări include la lansare două unităţi pe benzină, una de 1,0 litru cu trei cilindri, care dezvoltă 67 CP şi cealaltă cu patru cilindri, de 1,2 litri/84 CP. Ambele vor fi disponibile fie cu o cutie manuală, fie cu una robotizată, ambele având cinci trepte. Pentru versiunea sportivă i10 N Line, care va fi disponibilă de anul viitor, Hyundai propune o motorizare turbo cu trei cilindri, de 1,0 litru/100 CP.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” - FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola - VIDEO

Hyundai oferă un pachet de conectivitate complet pentru noul i10, care dispune de cel mai generos ecran al unităţii de infotainment din segmentul A, cu o diagonală de 8 inchi. Integrarea cu telefonul mobil este asigurată de compatibilitatea Apple CarPlay şi Android Auto. De asemenea, Hyundai i10 oferă opţiunea încărcării wireless a telefoanelor compatibile.

Opţional, clienţii lui i10 vor avea acces la platforma Connected Car, graţie aplicaţiei mobile Bluelink. Aceasta oferă funcţii cum sunt crearea unui traseu cu puncte de interes care va fi trimis direct către sistemul de navigaţie al maşinii, Find my Car sau posibilitatea căutării spaţiilor de parcare şi a staţiilor de carburanţi. Pentru cei care optează pentru sistemul de navigaţie se oferă subscripţie la serviciul Hyundai Live Services, cu informaţii de trafic în timp real şi prognoză meteo, precum şi camere radar pentru ţările în care această funcţie este permisă de lege.

Pachetul de sisteme de asistenţă Hyundai SmartSense include sistemul de frânare autonom cu funcţie de detectare a pietonilor, asistent pentru faza lungă, asistent de bandă şi un sistem de detectare a limitelor de viteză.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.