Hyundai i40 primeşte o restilizare şi transmisie nouă

Modelul de clasă medie sud-coreean este retuşat finuţ şi îmbunătăţit cu o serie de tehnologii de asistenţă. Plus o cutie cu dublu-ambreiaj.

Hyundai i40 primeşte o restilizare şi transmisie nouă Hyundai i40 primeşte o restilizare şi transmisie nouă

Hyundai i40 a atins jumătatea ciclului de viaţă pentru generaţia actuală, aşa că un facelift a fost trecut în lista de însărcinări.

Pe partea estetică, modificările se fac simţite în primul rând în partea frontală - grilă redesenată, spiler nou cu blocuri optice LED şi blocuri optice faţă şi spate uşor cizelate. De asemenea, dacă eşti fanul aroganţelor, poţi să-ţi echipezi i40 cu jante din aliaj de până la 18 inci.

Motorizările de sub capotă rămân aceleaşi - un motor diesel, de 1,7 litri, în două variante de putere: 115 CP / 280 Nm şi 141 CP / 340 Nm. Însă versiunea mai puternică poate fi acum cuplată unei cutii automate cu dublu ambreiaj şi cu şapte rapoarte. Asta înseamnă eficienţă mai bună şi padele pe volan - două lucruri pe care orice şofer le caută. 

Atac "de panică" în clasa medie: Hyundai i40 [TEST]

i40 primeşte şi o serie de tehnologii menite să asiste şoferul la condus şi să-i uşureze călătoria. ATCC (sau Advanced Traction Cornering Control) va avea grijă ca maşina să rămână cât mai mult posibil pe trasa ideală, imitând comportamentul unui diferenţial cu alunecare limitată pe puntea faţă, în timp ce SHB (adică Smart High Beam) va schimba fazele luminilor în mod automat.

În plus, i40 este dotat acum şi cu funcţia de recunoaştere a indicatoarelor, care notifică şoferul prin intermediul TFT-ului din instrumentarul de bord. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.