Hyundai Nexo a câştigat titlul „Best in class” la testele Euro NCAP 2018

Autor: ProMotor 13 dec. 2018 Știri auto
Hyundai Nexo a câştigat titlul „Best in class” la testele Euro NCAP 2018

Hyundai Nexo a fost desemnat “Best in class” (“Cel mai bun din clasa”) in categoria „Off-road de clasa mare” la testele Euro NCAP 2018.

Modelul Hyundai a inregistrat rezultate bune in toate cele patru categorii, devenind astfel primul autovehicul electric fuel cell care primeste nota maxima de cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP.

Nexo ofera cele mai recente tehnologii active de siguranta, contribuind la reducerea semnificativa a riscului de coliziuni. Dintre acestea, asistenta la coliziune frontala (FCA) a fost testata in cadrul Euro NCAP. Acesta este un sistem de siguranta activa care alerteaza conducatorul auto in caz de urgenta si franeaza autonom, daca este necesar. Cu ajutorul senzorilor radar si a camerei frontale, sistemul de asistenta la coliziune frontala cu detectare pietoni avertizeaza vizual si acustic conducatorul auto, aplicand automat o forta de franare a carei intensitate creste treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila.

Sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare a contribuit, de asemenea, la rezultatul obtinut. Impreuna cu sistemul de mentinere a benzii, care ajusteaza automat directia pentru ca autovehiculul sa ramana pe mijlocul caii de rulare la viteze cuprinse intre 0 si 150 km/h, conducatorii auto vor putea parcurge cu usurinta distante lungi, in conditii de siguranta sporita.

Printre modelele care au obtinut recent calificativul maxim de cinci stele in cadrul programului de evaluare se numara: i30, Ioniq, Kona, Tucson si Santa Fe.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide