Hyundai reduce programul de lucru în Cehia

Cehii din industria auto vor lucra doar 4 zile din 7, după Skoda, Hyundai fiind alt constructor care va reduce săptămâna de lucru, pe fondul crizei economice mondiale.

Hyundai reduce programul de lucru în Cehia Hyundai reduce programul de lucru în Cehia

Hyundai Motor va reduce producţia la uzina din Cehia prin limitarea săptămânii de lucru la patru zile în următoarele trei luni, ca urmare a scăderii vânzărilor la nivel mondial, a anunţat, marţi, cotidianul local E15, conform MEDIAFAX. Scurtarea săptămânii de lucru a fost negociată cu reprezentanţii angajaţilor, potrivt unui lider sindical de la uzina Hyundai.

Cel mai important exportator ceh, compania auto Skoda, membră a grupului german Volkswagen, a aplicat deja o măsură similară, însă al treilea mare constructor auto din ţară, o fabrică deţinută de Peugeot în parteneriat cu Toyota, a anunţat, în octombrie, că vizează majorarea producţiei. Industria auto din Cehia este astfel în pericol, analiştii prevăzând concedierea a 10% din totalul lucrătorilor din fabricile auto.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.