Iată cum se face cel mai uşor un avion din hârtie care zboară 70 de metri. Copiii vor fi înnebuniţi

Autor: Alexandru Banu 24 apr. 2018 Știri auto
Iată cum se face cel mai uşor un avion din hârtie care zboară 70 de metri. Copiii vor fi înnebuniţi

Nu, nu am luat-o razna. Complet. Jocurile copilăriei sunt ca bolile copilăriei. Nu scapi neatins. Iar jocurile copilăriei sunt boala preferată a copilăriei. Cine mai ţine minte broasca din hârtie? Dar portofelul? Sau poate solniţa. Unii fac bani mulţi azi din poşete ecologice construite după aceeaşi tehnică. Iar noi vrem să ne jucăm o viaţă pentru că suntem bărbaţi şi pentru că iubim tot ceea de are motor. Inclusiv ProMotor. Iar dacă avioanele nu au motoare performante, atunci înseamnă că Rolls Royce a greşit în viaţa asta când s-a apucat de cele mai puternice.

Dacă mai ştiţi cum se făceau avioanele din hârtie, uitaţi tot. Schema clasică de împăturire e desuetă. Acum, povestea celui mai rapid şi aerodinamic avion din hârtie a trecut de bariera supersonică a secretelor cu voia lui cu John Collins.

Collins a studiat mult înainte să desăvârşească avionul perfect din hârtie. De la aerodinamică, la rezistenţa materialelor la frecarea cu aerul şi multe alte lecţii de fizică. Sau, cine ştie, poate va veni vremea unui avion şi mai bun, din hârtie. Deocamdată, ăsta e cel mai rapid şi zboară cel mai mult. 70 de metri prin aer face până se opreşte. Pleacă frumos, planează, apoi se repede la sol ca o săgeată după ce merge metri buni în paralele cu el.

John Collins, inventatorul celui mai eficient avion din hârtie, ne explică în acest filmuleţ principiile aerodinamicii şi ale construcţiei acestui avion. E o ştiinţă pe bune tot ceea ce face el şi rezultatul extraordinar. Lecţia de împăturire a avionului perfect pentru care te vor iubi toţi copiii – ai tăi, ai vecinilor, ai rudelor – începe de la minutul 3. Cu multă atenţie, luaţi o foaie A4 şi urmaţi paşii lui Collins. La final, mergeţi undeva unde e loc pentru că avionul din hârtie are nevoie de loc pentru traiectoria programată din construcţie. Încercaţi de mai multe ori şi neapărat ascultaţi şi sfaturile de lansare pe care vi le dă omul ăsta. E foarte importantă priza şi omul chiar vă arată ca unor copii cum trebuie să prindeţi avionul. Legaţi-vă centurile, celularele închise şi zbor întins!

Tutorial avion din hârtie performant aici

Autor Alexandru Banu

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide