Iată modificările care vor apărea în noul Cod Rutier

Poliţia Română doreşte să aducă o serie de modificări la Codul Rutier precum înăsprirea amenzilor şi sancţionarea mai dură a şoferilor violenţi în trafic.

Iată modificările care vor apărea în noul Cod Rutier Iată modificările care vor apărea în noul Cod Rutier

Una dintre principalele preocupări ale Poliţiei, în noul Cod Rutier, este mărirea amenzilor. "Vom cere acest lucru Parlamentului, dar nu putem specifica noi cu cât să se mărească. Parlamentul va stabili cuantumul amenzilor", a explicat pentru gândul comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

Diniţă a dezminţit şi informaţiile conform cărora Poliţia ar intenţiona să introducă măsura confiscării autovehiculelor în cazul anumitor infracţiuni rutiere. Acest lucru nu este posibil din punct de vedere juridic, pentru că în august 2008 Curtea Constituţională a decis că este neconstituţional ca Poliţia să confişte o căruţă cu cal, ca vehicul rutier. "Cum pot eu să confisc atunci o maşină? Nici nu se pune problema", spune Diniţă.

Şoferii care se bat sau se împuşcă în trafic să stea doi ani pe tuşă. Asta vom cere cu siguranţă Parlamentului, să apară în Codul Rutier", a explicat Lucian Diniţă

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.