Ideea unei fuziuni Fiat Chyrsler-Renault a ieşit din atenţie, dar nu a dispărut

Autor: ProMotor 25 iun. 2019 Știri auto
Ideea unei fuziuni Fiat Chyrsler-Renault a ieşit din atenţie, dar nu a dispărut

Conducerea FCA şi cea a Renault rămân deschise la ideea unei fuziuni, dar avertizează că repornirea negocierilor ar putea fi afectată de condiţiile impuse de ambele părţi, informează Wall Street Journal, care citează surse.

Renault speră ca rezultatul întâlnirii acţionarilor Nissan de săptămâna aceasta să ducă la repornirea discuţiilor cu FCA, mai ales că francezii încă înclină pentru încheierea fuziunii.

Totodată, Nissan nu exclude încheierea unui parteneriat, dar ar vrea să reorganizeze alianţa cu Renault, pentru a oferi mai multă independenţă şi flexibilitate fiecărui partener.

Discuţiile pentru încheierea fuziunii care ar fi dus la crearea celui de-al treilea mare constructor mondial de maşini s-au oprit brusc, când FCA şi-a retras oferta de 35 de miliarde de euro după ce guvernul fracez, principalul acţionar Renault, a cerut o amânare a deciziei pentru a se asigura că Nissan sprijină fuziunea.

FCA a dat vina pe condiţiile politice din Franţa pentru eşecul fuziunii.

Pentru Renault şi Franţa, repararea relaţiei cu Nissan va fi prioritară în faza unei fuziuni cu FCA, potrivit oficialilor, iar Franţa vede susţinerea Nissan esenţială pentru încheierea unei eventuale fuziuni.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide