IGSU şi SMURD sunt pregătite cu şenilate şi 53 de echipaje

Primăvara stă la coadă

IGSU şi SMURD sunt pregătite cu şenilate şi 53 de echipaje IGSU şi SMURD sunt pregătite cu şenilate şi 53 de echipaje

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori abundente pentru regiunile din nordul, nord-estul şi centrul ţării, atenţionarea fiind valabilă de joi, de la ora 18.00, până vineri, la ora 17.00.

În intervalul menţionat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile.

Local în Carpaţii Orientali, precum şi în nordul Moldovei, Maramureş şi în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15...20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar şi pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Mai simplu de 1.000 de ori decât cu cauciucuri de iarnă. Pui device-ul ăsta pe roată în câteva secunde şi ieşi din zăpadă sau nămol fără probleme

Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala şi în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.

Peste 800 de pompieri pot interveni în judeţele aflate sub avertizări de ninsori abundente

Peste 800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ şi Satu Mare, aflate sub avertizare cod galben de ninsori abundente şi vânt puternic.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), peste 800 de pompieri cu 340 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale din judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ şi Satu Mare, aflate sub avertizare cod galben de ninsori abundente şi vânt puternic de joi ora 18.00 până vineri, la ora 17.00.

”Răspunsul la eventualele acţiuni de intervenţie în zone greu accesibile va fi asigurat de 7 şenilate, 10 autofreze, 6 autospeciale de transport victime multiple şi 53 de echipaje medicale SMURD. În funcţie de evoluţia vremii şi a situaţiei din teren, echipajele pot fi suplimentate cu personal şi mijloace de la alte inspectorate care nu se află sub incidenţa atenţionărilor. O altă măsură preventivă vizează informarea autorităţilor publice din zonele posibil a fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru activarea, la nevoie, a centrelor judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă”, arată IGSU.

Sursă Mediafax.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.