Ilie Năstase

Autor: Alexandru Banu 25 mai 2008 Știri auto

ProMotor: Cui aţi făcut glume legate de maşini?
Ilie Năstase: Eram în Olanda, la un turneu pentru veterani. Era un croat care se tot lăuda cu Mercedes-ul lui sport… că ce bine merge, ce confortabil e… Şi i-am făcut-o varză (râde). Seara, înainte să mergem la culcare, am luat pastă de dinţi şi i-am scris pe ea „Fiat Uno”. Dimineaţă, când s-a trezit, direct la mine a venit. Ştia că eu m-am ocupat întotdeauna cu poante.

ProMotor:
Aţi primit cadou o maşină…
Ilie Năstase: Naşul meu mi-a făcut cadou un BMW Z4 când am împlinit 60 ani. Soţiei, desigur, i-am cumpărat maşină. Dar e normal, cred eu, să-i cumperi nevestei o maşină.

ProMotor: Care jucător de tenis din generaşia dumneavoastră era pasionat de maşini?
Ilie Năstase: Desigur, Ţiriac. Erau şi alţi jucători. Era la modă să ai Ferrari şi alte maşini sport. Dar nu aveai timp să le conduci. Dragoş Săvulescu, finul meu, are 18 maşini. Le ţine peste tot, prin tot felul de garaje. Dar el este foarte pasionat şi-şi face timp pentru ele.

ProMotor:
Ce maşini aţi avut ambii, dumneavoastră şi Ion Ţiriac?
Ilie Năstase: Chiar am avut. O Lancia Fulvia, tip care a şi câştigat Raliul Monte Carlo prin 1970. I-am dat-o cuiva să mi-o repare şi nu mai ştiu ce s-a întîmplat cu ea. A dispărut. A fost o maşină care mi-a plăcut foarte mult.

ProMotor: De ce sunt femeile atrase de maşinile tari?
Ilie Năstase: Nu ştiu. Cred că femeile ar trebui să fie atrase de bijuterii şi bărbaţii de maşini…nu?!?

ProMotor:
V-aţi vedea într-un Rolls Royce?
Ilie Năstase: Nu, că m-ar îmbătrâni mult. Sigur că m-aş simţi bine într-un Rolls Royce, dar nu mi-aş cumpăra unul şi mai mult ca sigur că nu l-aş conduce dacă l-aş avea (râde). Acum prefer scooterele, pentru fâţâit prin oraş. Am vreo patru… o Honda, O Vespa, O Yamaha primită cadou de la impresarul lui Valentino Rossi…mă descurc mult mai bine prin oraş. În Bucureşti a devenit o nebunie să mergi cu maşina. Este terifiant. Şi mai e o problemă. În toate ţările civilizate, ai nevoi de carnet pentru a conduce scootere cu o capacitate cilindrică mai mare de 125 cmc. La noi poţi conduce fără carnet doar ce se află sub 50 cmc. E o prostie. În loc să încurajăm această metodă de a circula, mai mult o anihilăm…un scooter cu o capacitate cilindrică de 50 cmc nu te ajută deloc. Nu ai putere, nu ai loc, nu îţi oferă prea multe.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide