IM01 InMotion: prototip creat de studenţi, candidat pentru Le Mans 2017

Revenirea Porsche în cursa de 24 de ore de la Le Mans 2014 a fost apreciată de mulţi ca o dovadă de ambiţie şi spirit competitiv. Ce spuneţi atunci de un grup de studenţi care vor să participe în competiţie cu prototipul IM01?

IM01 InMotion: prototip creat de studenţi, candidat pentru Le Mans 2017 IM01 InMotion: prototip creat de studenţi, candidat pentru Le Mans 2017

Denumirea InMotion ascunde două grupuri de studenţi care lucrează împreună pentru acelaşi obiectiv: participarea în cursa de 24 de ore de la LeMans din 2017 şi doborârea recordului pentru cel mai rapid tur de circuit pe Nurburgring Nordschleife (6:11:13), stabilit de Stefan Bellof în 1983, la volanul unui Porsche 956.

Pentru a-şi împlini aspiraţiile înalte, studenţii de la Universitatea Tehnică din Rotterdam şi cei Universitatea de Ştiinţe Aplicate Fontys au creat un prototip cu design radical, botezat IM01, care adună elemente unui prototip LMP1 în jurul unei părţi frontale ce se inspiră din monoposturile de Formula 1. De fapt, dacă l-am vopsi în negru, ar putea concura cu succes pentru rolul de Batmobil pentru Omul-Liliac al viitorului.

Studenţii au ales dezvoltarea unui sistem de propulsie hybrid pentru conceptul IM01 - format dintr-un motor electric şi unul rotativ - cuplat cu un sistem de tracţiune integrală permanentă, însă nu divulgă niciun fel de detalii tehnice vis-a-vis de această soluţie. Dacă ajung la Le Mans, studenţii vor concura la categoria "Garage 56", destinată modelelor experimentale ca Nissan Delta Wing şi ZEOD.

Până vom afla mai multe despre stadiul în care a ajuns proiectul, vă propunem să ne minuăm împreună la vederea imaginilor din galeria foto. Ţineţi minte, vorbim de munca unor studenţi, nu de cea a unei echipe cu experienţă, formată din specialişti în domeniu.

Sursa: InMotion.nl

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.