Impozitul pentru maşini hibride scade cu 95%

Impozitul pentru maşini hibride va fi redus cu 95% faţă de 2014, conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului României. Se pune capăt, astfel, unei situaţii de taxare incorectă a maşinilor ecologice

Impozitul pentru maşini hibride scade cu 95% Impozitul pentru maşini hibride scade cu 95%

În România, un procent semnificativ din impozitul auto este reprezentat de cilindree, indiferent de emisiile de CO2 reduse obţinute de mulţi producători. Acest lucru ducea la taxarea incorectă a multor maşini hibride, capabile să meargă în oraş doar pe bateriile electrice şi să aibă, astfel, emisii reduse de CO2. Unele maşini hibride erau taxate chiar mai mult decât maşinile cu motoare cu combustie internă, pentru că statul român nu ţine cont de emisiile efective de CO2 şi de noxe.

Motorul de 1.8 litri de pe Toyota Prius ducea la o taxare similară cu a unei maşini cu mult mai poluante, din cauza cilindreei

Iată că, fără a modifica fundamental sistemul de taxare în continuare prost gândit, statul ia o măsură reparatorie, micşorând cu 95% valoarea impozitului auto în cazul automobilelor hibride. E un pas în direcţia corectă, însă rămâne de văzut dacă statul va lua şi alte măsuri menite să stimuleze achiziţionarea de vehicule hibride, precum bonusuri sau alte reduceri.

Via Mediafax

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.