În 2014 va apărea VW E-Golf, care promite o autonomie rezonabilă

Autor: Adrian Mihălţianu 02 feb. 2013 Știri auto
În 2014 va apărea VW E-Golf, care promite o autonomie rezonabilă

Volkswagen testează intensiv tehnologia care va echipa noul VW Golf electric încă de la începutul acestui deceniu – în 2010, au prezentat prototipul Volkswagen Golf Blue-e-motion (bazat pe Golf 6).

Modelul de serie Volkswagen E-Golf se află în ultimele faze ale testărilor şi se preconizează că va fi lansat în producţia de serie în 2014. Vorbim despre modelul VW Golf 7, echipat cu un motor electric de 115 CP şi un pachet compact de baterii litiu-ion, cântărind 200 kg şi aflându-se sub scaunele spate şi sub podeaua portbagajului.

VW E-Golf promite o autonomie maximă teoretică de 275 km, precum şi o eficienţă foarte bună a sistemului de propulsie. În materie de performanţe, viteza maximă va fi limitată la 135 km/h, suficient pentru deplasările uzuale pe autostrăzi.

Preţul nului Volkswagen E-Golf se estimează că va porni din jurul sumei de 40.000 euro, destul de competitiv raportat, de exemplu, la Nissan Leaf. De reţinut că VW E-Golf va fi al doilea model electric VW de serie mare, deoarece primul, VW E-Up!, urmează să fie lansat chiar în acest an, foarte probabil la Salonul Auto Geneva 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide