În Anglia stă altfel treaba. Acolo s-a dat drumul la “minte”

Autor: Alexandru Banu 14 aug. 2017 Știri auto
În Anglia stă altfel treaba. Acolo s-a dat drumul la “minte”

Am pornit întrebarea noastră banală de la o ştire care spune că din 2018, elevii şcolilor de şoferi din Anglia vor face practică şi pe autostrăzi. Adică vor conduce maşina la cursuri şi cu 130 km/h. Chris Grayling, secretar la Departamentul de Transport din Anglia,  spune că elevii vor conduce pe autostradă tot în maşini cu dublă comandă, ca să înveţe să controleze maşina şi la viteze mai mari de 50 km/h – fix cum ne-a spus că i se pare “foarte” logic şi indicat şi Dr. Ing. Marius Teodorescu – şcoala Teo.

Conform statisticilor englezeşti înainte să hotărască asta, şoferii neexperimentaţi sunt expuşi la 5 de până la 7 ori mai multe accidente mortale sau grave decât cei de peste 25 de ani.

În România, şcolile de şoferi sunt limitate la cursuri practice intravilane şi pe centuri. Şcolile nu au “acoperire” pe drumuri naţionale.  

Alin 2 art 74 (OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice)

(2) De asemenea, pe autostrăzi sunt interzise învăţarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de şasiuri şi de autovehicule, manifestaţiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele şi competiţiile sportive de orice fel, precum şi cortegiile.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide