În Bucureşti se va construi prima parcare de tip park&ride

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea ...

În Bucureşti se va construi prima parcare de tip park&ride În Bucureşti se va construi prima parcare de tip park&ride

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ)- Nod Intermodal Cap Linie de Tramvai şi Metrou Park&Ride - Parcare Supraterana şi Terminal RATB Intersecţia Şos. Pantelimon cu Şos. Vergului Dudeşti, sector 2.

Primarul General, Gabriela Firea:

„Propunem Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal referitor la Nodul Intermodal situat la intersecţia Şoselelor Pantelimon şi Vergului, un ansamblu care va incorpora atât staţia terminală a tramvaiului, staţia de metrou precum şi prima parcare supraterana de tip Park&Ride, care va avea o capacitate de 500 de locuri dispuse pe 3 niveluri. Acest tip de parcare, destinată atât bucureştenilor cât şi celor care tranzitează Capitală, reprezintă o soluţie eficientă de fluidizare a traficului, prin oprirea la intrarea în Bucureşti a unui număr semnificativ de autovehicule, pasagerii acestora având la dispoziţie o alternativă viabilă, respectiv mijloace de transport public subterane şi de suprafaţă cu ajutorul cărora deplasarea în oraş este mai comodă şi mai rapidă”.

Situată la un nod intermodal „Cap Linie de Tramvai şi Metrou Park&Ride”, aceasta oferă posibilitatea de conectare rapidă la transportul în comun (autobuz, tramvai, metrou), ceea ce duce atât la degajarea parcărilor centrale, cât şi la fluidizarea traficului rutier.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.