În Bulgaria se vor construi maşini chinezeşti Great Wall

China este foarte departe de noi, însă, din 2011, cei interesaţi de maşini chinezeşti le vor avea la o aruncătură de băţ. Asta deoarece Great Wall va începe producţia în fabrica de la Lovech, din Bulgaria.

În Bulgaria se vor construi maşini chinezeşti Great Wall În Bulgaria se vor construi maşini chinezeşti Great Wall

Politica dusă de guvernul bulgar este cea a taxelor mici, ceea ce are rolul de a atrage investitorii străini (deşi un efect conex este şi fenomenul înmatriculării de maşini în Bulgaria de către români).

Iată că unul dintre investitorii străini foarte serioşi se dovedeşte producătorul auto de maşini chinezeşti Great Wall. Care are deja o uzină la Lovech, deţinută în parteneriat cu firma bulgară Litex Motors, unde va începe construcţia a nu mai puţin de patru modele din 2011.

Este vorba despre un SUV, o utilitară şi două modele sedan, dar încă nu a fost comunicat oficial despre ce modele va fi vorba. Putem estima, însă, că SUV-ul va fi Great Wall H5, adică versiunea facelift a cunoscutului deja Great Wall Hover CUV, un SUV cu un preţ foarte mic şi cu motorizări de origine Mitsubishi.

Utilitara va fi, cel mai probabil, un pick-up din familia Great Wall Deer. În privinţa sedanurilor, cu siguranţă unul dintre ele va fi rivalul lui Logan, Great Wall C30, în timp ce al doilea sedan ar putea fi un model de categorie mai mare, Great Wall C50, care concurează cu Renault Fluence sau Skoda Octavia.

În uzina bulgară pot fi produse până la 50.000 de maşini pe an, acestea fiind destinate celor 26 de pieţe auto din Uniunea Europeană, dar nu numai. Investiţia iniţială s-a cifrat la 85 milioane de euro, dar se estimează că va ajunge la peste 300 de milioane de euro în momentul startului producţiei. Numărul de angajaţi se ridică la 1.800 de persoane, din care 400 sunt ingineri din China, Coreea de Sud, Japonia, Germania şi Italia.

Prin urmare, se pare că Bulgaria devine o ţară foarte interesantă pentru investitorii auto, chinezii de la Great Wall considerând oportun mediul de afaceri al vecinilor. Vom vedea la anul dacă Dacia Logan sau Dacia Duster vor avea de furcă serios cu această nouă concurenţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.