În caz de accident, poliţia confiscă telefonul - idee bună sau nu?

În Marea Britanie se dezbate aprins zilele astea o propunere a şefilor poliţiei: confiscarea telefoanelor celor implicaţi în accidente auto, pentru a verifica dacă nu din cauza utilizării telefonului s-a produs accidentul. Evident, problema majoră ţine de termenul ”confiscare”...

În caz de accident, poliţia confiscă telefonul - idee bună sau nu? În caz de accident, poliţia confiscă telefonul - idee bună sau nu?

Propunerea vine din partea unei femei: Suzette Davenport, oficial în cadrul poliţiei din Gloucestershire, crede că e cazul să se recurgă la măsura drastică a confiscării telefonului şoferului implicat într-un accident.

Nu neapărat ca măsură de penalizare (un telefon e cu mult mai ieftin decât o maşină...), ci pentru a verifica dacă nu cumva şoferul vorbea la telefon sau chiar îl folosea pentru a da sms-uri ori pentru a naviga pe internet în timp ce era la volan.

Conform studiilor, în Marea Britanie un număr estimativ de 500 de persoane mor sau suferă accidentări foarte grave din cauza neatenţiei celor care folosesc telefonul în timp ce conduc.

Chiar dacă, la prima vedere, o astfel de măsură pare logică şi de bun simţ, evident că au apărut şi contraargumentele. De exemplu, Hugh Bladon, reprezentant al Alianţei Şoferilor Britanici, consideră că poliţia ar putea exagera cu o astfel de măsură.

Principalele motive invocate sunt că persoanele implicate în accidente nu şi-ar putea contacta rudele după un incident sau că telefonul ar putea fi confiscat după un accident minor, fără victime sau pagube materiale serioase.

Voi ce părere aveţi:

AR TREBUI CA POLIŢIA SĂ CONFIŞTE TELEFOANELE DUPĂ ACCIDENT PENTRU VERIFICARE?

Sursa: www.visordown.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.