În ce stadiu se află noua taxă auto

În ce stadiu se află noua taxă auto

Autor: Mediafax acum 11 luni Știri

Graţiela Gavrilescu spune că nu este gata o formulă de calcul pentru noua taxă auto şi după ce grupurile de lucru vor avea o variantă sustenabilă astfel încât să nu poată fi atacată va fi informată populaţia. Ministrul spune că se caută soluţii pentru respectarea directivelor europene.

„Încercăm să găsim variante astfel încât să fie în concordanţă cu directivele europene. În momentul în care vom avea o formulă de calcul care să fie sustenabilă, să nu poată fi atacată, o să informez public cetăţenii. Să dea inclusiv prin act normativ prin care să purtăm o discuţie prin care să informăm cetăţenii“, a declarat ministrul mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, la Antena 3.

În ceea ce priveşte stabilirea unui termen în privinţa taxei auto, Gavrilescu a spus că trebuie să dea dovadă de „responsabilitate“.

„Am reuşit să adoptăm într-un timp scurt o ordonanţă pentru restituirea acestei taxe. Lucrul acesta s-a făcut pentru că un volum foarte mare de documente a fost adus la ANAF, iar procesarea documentelor necesită timp“, a mai spus ministrul. Totodată, Graţiela Gavrilescu a mai spus că grupurile de lucru se vor întâlni săptămânal pentru a fi găsită cea mai bună soluţie.

 Comentarii
Inchide