În ce stadiu se află noua taxă auto

Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului, încearcă să găsească variante pentru taxa auto

În ce stadiu se află noua taxă auto În ce stadiu se află noua taxă auto

Graţiela Gavrilescu spune că nu este gata o formulă de calcul pentru noua taxă auto şi după ce grupurile de lucru vor avea o variantă sustenabilă astfel încât să nu poată fi atacată va fi informată populaţia. Ministrul spune că se caută soluţii pentru respectarea directivelor europene.

„Încercăm să găsim variante astfel încât să fie în concordanţă cu directivele europene. În momentul în care vom avea o formulă de calcul care să fie sustenabilă, să nu poată fi atacată, o să informez public cetăţenii. Să dea inclusiv prin act normativ prin care să purtăm o discuţie prin care să informăm cetăţenii“, a declarat ministrul mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, la Antena 3.

În ceea ce priveşte stabilirea unui termen în privinţa taxei auto, Gavrilescu a spus că trebuie să dea dovadă de „responsabilitate“.

„Am reuşit să adoptăm într-un timp scurt o ordonanţă pentru restituirea acestei taxe. Lucrul acesta s-a făcut pentru că un volum foarte mare de documente a fost adus la ANAF, iar procesarea documentelor necesită timp“, a mai spus ministrul. Totodată, Graţiela Gavrilescu a mai spus că grupurile de lucru se vor întâlni săptămânal pentru a fi găsită cea mai bună soluţie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.