În China, Brilliance A3 e un fel de copie agreată a lui BMW X1

Cu ocazia Salonului Auto Shanghai 2011, producătorul chinez Brilliance va marca intrarea în domeniul SUV prin modelul Brilliace A3, ale cărui prime poze spion au apărut pe net. După cum puteţi vedea în imaginile următoare, similitudinile cu BMW X1 nu sunt mici.

În China, Brilliance A3 e un fel de copie agreată a lui BMW X1 În China, Brilliance A3 e un fel de copie agreată a lui BMW X1

Producătorul chinez Brilliance a realizat încă din 2003 un joint-venture cu BMW, în urma căruia germanii au început să construiască maşini BMW în China. Pe de altă parte, chinezii au construit şi modele proprii, care, însă, nu s-au bucurat de succes în Europa, de exemplu.

Iată că acum pe auto.sohu.com au apărut poze spion ale lui Brilliance A3, care urmează să fie primul SUV construit de producătorul chinez. Un SUV care atrage atenţia mai ales din cauza evidentelor asemănări cu cel mai mic SUV bavarez, BMW X1. Totuşi, din informaţiile de până acum se pare că nu vorbim de un BMW X1 realizat în China, Brilliance A3 fiind, de fapt, bazat pe berlina A4 (Brilliance A4, nu Audi A4...).

Din punct de vedere al designului, Brilliance A3 are aproape aceeaşi siluetă cu BMW X1, privit din lateral, fiind evident, totuşi, că e un model mai compact decât SUV-ul german. Partea frontală amineşte şi ea destul de bine de X1, prin grila apropiată ca design de a maşinilor BMW, în timp ce farurile au o formă diferită, dar nu cu mult. În spate, stopurile arată mai convenţional, dar impresia de deja-vu X1 rămâne puternică.

În schimb, interiorul este complet diferit, neavând acel layout relativ simetric al lui BMW X1. Mai mult, integrarea displayului din partea superioară a consolei centrale şi amenajarea unor comenzi pe aceasta ne pot duce cu gândul chiar la... Audi Q5. Cert este că Brilliance A3 pare să pună un accent destul de mare pe calitatea materialelor.

Din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt clar delimitate de BMW. Şi asta deoarece motorul de bază al lui Brilliance A3 urmează a fi unul pe benzină, de 1,6 litri şi 118 CP, de origine Mitsubishi, propulsor folosit şi pe alte modele ale mărcii chinezeşti. În viitor va mai fi disponibil şi un motor de 1,8 litri, atât în versiune aspirată, cât şi turbo.

Mai multe detalii despre noul Brilliance A3 vom afla cu ocazia Salonului Auto Shanghai 2011. Sperăm ca, tot atunci, să primim răspunsul la întrebarea dacă Brilliance A3 este o copie accptată de bavarezi a lui BMW X1 sau asistăm, din nou, la un caz de plagiat grosolan.

Voi ce credeţi?

BRILLIANCE A3 ESTE O COPIE OFICIALĂ A LUI BMW X1 SAU DOAR UN PLAGIAT?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.